Volg mij:

ardlooptraining onder fysiotherapeutische begeleiding

METEEN ONLINE EEN AFSPRAAK MAKEN? KLIK HIER >>

Ik ben een hardloper!

Mijn naam is Tomas en ik ben een hardloper! Waarom ik het zo fijn vind, dat weet ik niet precies, maar het is gewoon zo. Ik ben niet extreem getalenteerd en heb geen scherpe pr’s gelopen. Soms loop ik een hele periode niet omdat ik even Foto Tomasandere prioriteiten heb. Maar de passie voor hardlopen blijft.

Sinds ik heel jong was deed ik, naast andere sporten, al aan atletiek. Toen ik begin 20 was nam ik het hardlopen iets serieuzer. In dezelfde periode heb ik in 2004 de marathon van Rotterdam gelopen. Ik had destijds wel getraind maar met de kennis van nu zou ik het heel anders doen. Toch was het een onvergetelijke ervaring en het hardlopen zou nooit meer uit mijn leven verdwijnen.

Echt goed trainen

Later besefte ik pas dat ik maar weinig wist van wat “echt goed trainen” precies inhoudt. Totdat ik vanuit mijn vak als fysiotherapeut de nodige nascholingen ben gaan volgen, boeken ben gaan lezen en hardlooptrainers ben gaan volgen. Daardoor ben ik zelf heel anders gaan trainen en ben ik veel en veel sneller en beter gaan hardlopen. Daardoor haal ik er nog meer voldoening uit dan daarvoor. En die kennis wil ik heel graag delen met andere hardlopers.

Het opvallende is dat recreatieve hardlopers eigenlijk allemaal dezelfde soort trainingen doen: namelijk streven naar 2 a 3x per week een rondje op een tempo wat 1: hun vaste tempo is, of 2: hun hardste tempo is wat ze denken vol te kunnen houden. Dat deed ik zelf trouwens ook. Terwijl, als je prestatieverbetering nastreeft je heel anders zou moeten trainen. Daarbij zou je enerzijds juist hele easy tempo trainingen moeten doen. En anderzijds harde, intensieve trainingen waarbij je je tempo flink gaat verhogen. Tijdens een hardloopwedstrijd moet alles dan samenkomen waardoor je een goede prestatie kan leveren.

Fysiotherapeut

Van huis uit ben ik fysiotherapeut, maar ik heb me gaandeweg meer gespecialiseerd in hardloopgerelateerde klachten, hardlooptraining voor zowel beginners als gevorderden en hardlopen met een aandoening zoals bijvoorbeeld COPD. Mijn doelgroep is de recreatieve hardloper die zijn prestaties naar een hoger niveau wil tillen maar niet bij een atletiekvereniging of loopclub wil gaan.

Ik denk dat mensen dat willen omdat ik opereer vanuit passie voor hardlopen. Bovendien heb ik inmiddels de kennis en ervaring. Ik kan goed gepersonaliseerde schema’s  maken en heb veel ervaring met de begeleiding tijdens het proces.  Bovendien kan ik mensen natuurlijk goed helpen, mochten ze vanuit een blessure weer willen trainen of tijdens de training een blessure beginnen te ontwikkelen.

Ben jij ook een hardloper?

Dus, ben jij ook een hardloper en wil je je trainingsaanpak verbeteren, een op maat gemaakt trainingsschema of wil je een afspraak maken? Ga dan HIERHEEN.

Neem contact op

Wij zijn het best bereikbaar via het contactformulier of via email.